summering av år 2006

Skorna: Mina svarta stövletter har jag gått omkring i hela hösten, och tack vare den milda vintern använder jag dem fortfarande. En annan favorit har varit "louboutin" pumpsen jag köpte i köpenhamn i september.
Innan dess gick jag runt i mina svarta ballerina skor. Färgen som dominerat skorna det här året har alltså varit svart helt klart. Oavsett om de varit höga, låga, sommar eller vinter.
Frisyren: Jag har varit blondin hela 2006 även om jag funderat på att färga det mörkt igen, men det blev inte av och tur är det, eftersom blondiner helt klart har roligare ; )
Väskan: I somras var det min ljusa skinnväska från french connection som gällde. Till fest var det kuvertväskan med rosett från MQ, till skolan min svarta stora väska från Friis&co för att få plats med alla böcker, och till shoppingrundan har jag använt en svart skinnväska med gulddetaljer, jag köpte i Göteborg nu i år. .
Solglasögonen: De som använts mest har faktiskt fått hänga med två somrar i rad, eftersom modet varit detsamma. De är stora, bruna och perfekta att gömma sig bakom när man inte orkat sminka sej, och skyddar dessutom utmärkt mot solens starka strålar.
Plagget: Klänningen helt klart. Jag har alltid älskat klännigar, men det var länge sedan det var så många som började anväda det till vardags som ett alternativ till jeansen.
Musiken: Då väljer jag Moneybrother som kom ut med sin tredje skiva i december, den var efterlängtad!
En annan favorit är Justin Timberlake, vars låtar jag dansat och festat mycket till i höst.
Boken: Den bästa bok jag läst i år och någonsin var Elva Minuter av Paulo Coelho. Har du inte läst den? Gör det!  Den roligaste och som jag verkligen kände igen mig i var en Shopaholics bekännelser av Sopie Kinsella, är det någon som vet när fortsättningen kommer på svenska?
Beautyprudukten:  Foundation i puderform från i.d. Den är gjord av naturliga ämnen och så ren att man kan sova med den. Den kommer bli en långvarig favorit.
Smycket: Mitt unika designade silverhalsband jag fick av mamma i 18-års present. Jah har använt det nästan varje dag sen jag fick det, eftersom det passar till allt.
Stilförebild: Ashley  Olsen är och kommer fortsätta vara min stilförebild ett bra tag.
Resmålet: Paris i somras var underbart! det kommer bli svårt att slå den resan :)

Utmaning: Min bästa skönhetstips!

Jag har blivit utmanad av Deeana att lista mina bästa skönhettips som kan vara användbara inför nyår. Jag har många skönhetstipsm, men har den här gången valt att rikta in mig på ögonen, eftersom jag tycker det är en av de viktigaste delarna på kroppen, och oftast de man sminkar mest.

1. Fukta penseln
, då får man en intensivare och starkare färg av den mörka ögonskuggan.
2. Värm ögonfransböjaren med hårfönen, det ger bättre och mer långvarigt resultat.
3. Använd alltid highlighter det lyfter ögonbrynen, öppnar upp ögonen och får dem att se större ut.

Gul


Trött..

Idag är jag trött efter utekvällen igår som förresten blev väldigt lyckad. Jag ska snart äta lunch och sedan ska jag gå och få massage, vilket verkligen behövs en dag som denna. Jag har känt mej väldigt spänd och stressad den senste tiden. Efter den får jag se om jag hinner ta en sväng på stan. Kanske hittar jag ytterligare ett reafynd?


Annandags rea

Idag började annandagsrean. Jag var ute efter ett par stövlar, och fyndade ett par högklackade i mocka med högt skaft! De passar perfekt till min bruna skinnjacka, och kommer användas flitigt hela vintern. Bild kommer senare...

Julafton!

Har haft en mysig julafton med massor av mat, godis o julklappar! Fick en del kläder, smycken, böcker, men också min efterlängtade rosa ipod nano!

Julgran, shopping och mys

Idag har jag och min lillasyster klätt julgranen. Den blev jättefin och stilren i enbart guld och blått. Sedan gick jag på stan med mamma och köpte den absolut sista julklappen. Vi åt lunch på vår favoritrestaurang och sedan köpte vi med oss fika hem. Det har varit en supermysig dag, och imorgon blir säkert minst lika bra, eftersom då är det julafton! Ska bli så spännande att se vad jag får i julklapp..


Jul-outfit

Om jag fick önska en outfit att ha på mig på julafton skulle jag välja den här...
Kläderna och smyckena är från Net-a-porter och sminket är från eleven.se
Jul-outfit

Julgodis!

Jag älskar att baka, och nu till jul blir det en hel del gott. Pepparkakor och lussebullar bakade jag för flera veckor sedan, och nu är det dags för julgodis! Funderar på att testa det här receptet på vit tryffel...

Vit tryffel med lime Bild: Arla


Fashion fight: Lindsay VS. Sienna VS. Nicky

Lindsay Lohan, Sienna Miller och Nicky Hilton har alla fastnat för denna lilla svarta Pucci klänning.
Lindsay: Hennes accessoarer känns helt fel, den orangea väskan matchar inte med klänningens lila detaljer. Stövletterna känns för grova att ha med bara ben, och benen ser dessutom mycket vitare ut än vad ansiktet gör.
Sienna: Hon lyckas bättre än Lindsay, men jag gillar inte det röda nagellacket, och det ser lite väl enkelt ut utan några smycken eller väska..
Nicky: Den som enligt mig lyckas klart bäst. Skorna är enkla ock klassiska, och den lila chanelväskan matchar perfekt med klänningen.

LINDSAY VS. SIENNA VS. NICKY  photo bild: people


the Holiday

För några dagar sedan hade filmen the Holiday premiär. Jag har inte sett den än, men hoppas kunna göra det nu i jul. Den har fått bra kritik, och det verkar vara en mysig film i min smak. Jag gillar skådespelarna, särskilt Jude Law.  


Julklappsinslagning

Igår kväll slog jag in alla julklappar jag har köpt hittills, men än fler lär det bli eftersom jag snart ska ner på stan o träffa en kompis för att köpa ännu fler julklappar. Jag föredrar att slå in dem själv eftersom det känns så mycket mer personligt än att ge bort något i en tråkig kartong från affären man köpt julklappen i...


Att byta hårfärg

För ett tag sedan färgade Ashley Olsen sitt gyllenblonda hår mörkbrunt, vilket  får henne att se mycket äldre ut. I alla fall på den här bilden. 
Nu nu har tvillingsystern Mary-kate blivit blondin. Kanske var båda trötta på sin hårfärg och bestämde sig för att byta med varandra? Enligt mig har båda gjort ett stort misstag. De passar mycket bättre i sina gamla hårfärger, särskilt Mary-Kate, hon ser aldeles för blek ut och färgen ser billig och ontaturlig ut, som om hon har färgat det hemma i badrummet...


Festskor!

I helgen blev det en hel del shopping och det var inte bara julklappar, utan det passade också på att inhandla lite saker till mej själv. Bland annat de här supersöta partypumpsen från dinsko. Perfekt till jul och nyår! Klacke är högre än vad man tror, vilket är bra eftersom jag är kort, och gärna skulle vara några centimeter längre...


Madonna och H&M designar unik kollektion

H&M ska fortsätta sitt sammarbete med Madonna. Hon har sammarbetat med designchefen Margareta van den Bosch kring en kollektion med tillhörande accessoarer.Kollektionen kommer att lanseras i alla butiker som säljer dammode över hela världen i mars 2007.
Ur pressmeddelandet står det bl.a.
"Kollektionen 'M by Madonna' speglar Madonnas tidlösa, exklusiva och glamorösa stil. Som väletablerad stilikon har Madonna ett unikt inflytande på både trender och mode. Nu har Madonna arbetat tillsammans med Margareta van den Bosch för att ta fram hennes personliga favoritplagg."

Jag hoppas bara att kläderna blir
bättre än de som kom i augusti. De var ingen hit, och jag blev besviken på dem eftersom jag förväntat mej mer.


Sjuk

Idag är jag hemma för jag har feber och är sjuk. Det känns inte särskilt kul, men jag ska göra det bästa av situationen och tända ett doftljus, krypa upp i soffan i mysdress med en kopp te o kanske se en film eller läsa en bra bok.


H&MS Gift of the day

Från måndag till lördag ända fram till jul väljer presenterar H&M ett utvalt modeplagg till ett oerhört billigt pris. Nästa onsdag är det dags för den här pälsmössan, som jag föll direkt för och hoppas verkligen att jag får tag i.


Önskelista

Nu är det snart bara två veckor kvar till julafton, och hög tid att skriva sin önskelista om man inte som jag redan har gjort det. I julklapp brukar jag aldrig önska mej kläder eftersom de ändå reas ut i mellandagarna, vilket gör att det bara känns onödigt. Smycken däremot står högt upp på listan, speciellt halsband. Något annat som jag gärna vill ha är den nya rosa ipod nano.